Zagreb: Iz prodaje povučeno svježe pileće meso

Srna
Zagreb: Iz prodaje povučeno svježe pileće meso

Zagreb - U Zagrebu je zbog salmonele iz prodaje povučeno svježe pileće meso iz mesnice "Domaći pilići Antolković", saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Piletina u kojem je pronađena bakterija salmonela bilo je u prodaji i u mesnici "Domaći pilići Antolković" na zagrebačkoj tržnici.


Iz Ministarstva ističu da se ovaj proizvod više ne nalazi na tržištu, prenose hrvatski mediji.

Ministarstvo poljoprivrede ranije je obavijestilo potrošače da se zbog salmonele povlače iz prodaje dva proizvoda - smrznuti pileći fileti prsa A klase poljskog proizvođača i svježa pureća prsa italijanskog proizvođača AIA.

Inspektori su proveli i nadzor u deset objekata koji snabdijevaju trgovačke lance "Kaufland", "Spar", "Metro", "Lidl", "Bila", "Braća Pivac", Karlovačka mesna industrija, "Konzum", "Petason" i "Plodine".

Kod svih deset subjekata uočena je neka vrsta nesuklađenosti. Uočeno je ukupno 42,7 tona mesa s istekom roka trajanja ili bez propisane dokumentacije ili je smrznuto pred sam kraj roka trajanja. To meso je odmah neškodljivo uklonjeno. Do sada je naređen povrat i opoziv za ukupno 9,5 tona mesa.

U određenom broju objekata još su u toku zvanične kontrole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana