Zabraniti koncert Marka Perkovića u Mariboru

Srna
Zabraniti koncert Marka Perkovića u Mariboru

Maribor - Slovenačka policija preporučila je gradskim vlastima u Mariboru da bude zabranjen koncert hrvatskog ultradesničarskog pjevača Marka Perkovića Tompsona, zakazan u tom gradu za subotu, 20. maj.

Odluka je donesena zbog procjene povećanih bezbjednosnih rizika u publici u dvorani "Lent", gdje bi koncert trebalo da bude održan, objavila je slovenačka agencija STA, prenoseći saopštenje mariborske policije.


Iz mariborske policije naveli su da su preporuku o zabrani koncerta donijeli u uobičajenoj proceduri utvrđivanja bezbjednosnog rizika na javnim priredbama i na osnovu novih informacija da bi na koncert mogle doći osobe iz susjednih država koje su karte kupovale putem interneta, te zbog podataka "koji ukazuju na povećani bezbjednosni rizik zbog opasnosti da će koncert biti iskorišten za izvršavanje krivičnih djela".

"Postoji osnovana vjerovatnoća da će na koncert doći pojedinci iz sredina gdje su koncerti tog muzičara bili zabranjeni, a kako bi izveli krivična djela", navela je u obrazloženju mariborska policija, dodajući da su na koncert, prema njihovim saznanjima, namjeravali da dođu i Perkovićeve "radikalne pristalice" iz Hrvatske.

Slovenačka policija navodi da se u Mariboru pojavila i informacija o mogućem okupljanju Perkovićevih protivnika, što je povećavalo bezbjednosne rizike za policiju i mogućnost sukoba, te da organizatori koncerta nisu imali tačne podatke o profilu publike koja će pratiti koncert.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana