Zabrana važi samo za granicu Srbija - Hrvatska

Agencije
Zabrana važi samo za granicu Srbija - Hrvatska

Vozila sa srpskim registracijama u Hrvatsku mogu ući iz Mađarske i Republike Srpske.

Kako je Vlada Hrvatske objavila na svom nalogu na Tviteru, vozila sa srpskim registarskim tablicama u Hrvatsku mogu ući na svim prelazima s drugim zemljama, osim na onima sa Srbijom.

Ministar policije Hrvatske Ranko Ostojić kaže da, dok Srbija ne otvori Horgoš za izbjeglice, nema ulaska za vozila sa srpskim oznakama, dok ljudi mogu da uđu.

Vozila iz Srbije u Hrvatsku ulaze preko BiH

Vozila sa srpskim registarskim tablicama i putnici sa pasošem Srbije normalno prelaze iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku na graničnom prelazu Gradiška, potvrđeno je jutros u Terenskom uredu Granične policije sjeverozapad Gradiška.

Službenik Granične policije BiH agenciji Beta je potvrdio da vozila sa srpskim registarskim tablicama, kao i putnici sa srpskim pasošem, najnormalnije prelaze iz BiH u Hrvatsku na ovom graničnom prelazu, ali da ne mogu ući u Srbiju preko graničnog prelaza Bajakovo.

"U kontaktu smo sa kolegama na hrvatskoj strani. Vozila sa srpskim tablicama i putnici sa srpskim putnim ispravama najnormalnije ovdje mogu ući u Hvatsku, ali ne mogu preći u Srbiju preko graničnog prelaza Bajakovo", rekao je on.

Prema njegovim riječima, oni mogu putovati kroz Hrvatsku, ali zbog nemogućnosti da putuju preko graničnog prelaza Bajakovo, oni ponovo moraju ući u BiH da bi stigli do Srbije.

"To praktično znači da ponovo moraju ući u BiH na nekom od graničnih prelaza, Šamac ili Gunja kod Brčkog, a onda preko Rače ili Pavlovića Mosta mogu ući u Srbiju", naveo je službenik Granične policije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana