Za njega „nijesu glasali ni njegovi iz kuće“

GS
Za njega „nijesu glasali ni njegovi iz kuće“

KOTOR – Uprkos tome što je izvjesno da nijedna lista ili koalicija nema većinu da formira vlast nakon lokalnih izbora u Kotoru, nosilac liste „Za Kotor“ Miljan Popović saopštio je da je njegova lista „imala manje glasova nego odbornika“ i da za njega „nisu glasali ni njegovi iz kuće“.

Lista „Za Kotor“ osvojila je manje od jedan odsto glasova što je bio povod za Popovićevo oglašavanje na platformi X.

U drugoj objavi, Popović je potom imao i poruku za sve političare u Kotoru.

„Ostavite ego iza sebe, izbacite mržnju koju njegujete i sjednite, popričajte zarad svih građana... Da živimo bolje i ljepše. Ispunjenije. Za Kotor! Miljan Popović“, poručio je on dodajući da će nastaviti kampanju i poslije izbora.

Izborna lista Demokrate – Pokret Evropa sad je, prema preliminarnim rezultatima te koalicije, na lokalnim izborima u Kotoru osvojila 10 mandata, a njihov koalicioni partner u aktuelnoj vlasti koalicija Za budućnost Kotora tri mandata, prenose Vijesti.

List navodi da je, sa druge strane, Demokratska partija socijalista (DPS) takođe osvojila 10 mandata i sa tradicionalnim partnerima ima 13 mandata (Evropski savez koji čine Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija, Liberalna partija i građani osvojili su dva mandata, a Hrvatska građanska inicijativa jedan).

DPS je uložio prigovor na regularnost izbora, zbog čega Opštinska izborna komisija nije saopštila preliminarne rezultate.

Kako je objavio Radio Kotor, prigovor se odnosi na 10 biračkih mjesta, a iz DPS-a tvrde da je „materijal koji je važeći, proglašen za nevažeći“.

Poslije lokalnih izbora u Kotoru niko nema većinu za formiranje vlasti, navode Vijesti i dodaju da Skupština Opštine Kotor ima 33 odbornička mjesta.

On je rekao da je lista Demokrate-PES, sa 3.300 glasova doživjela debakl.

Jokić je na konferenciji za novinare nakon zatvaranja biračkih mjesta rekao da će „bez problema formirati koalicionu vlast“.

Na izborima u Kotoru učestvovalo je 12 lista, a pravo glasa imalo je 18.498 građana, koji su glasali na 37 biračkih mjesta.

U Kotoru je glasalo ukupno 10.104 građana ili 54,68 odsto, što je četiri hiljade ili 28 odsto manje nego na prethodnim lokalnim izborima 2020. godine.

Izlaznost je veća nego na parlamentarnim izborima 2023. godine, kada je bila oko 48 odsto, navode Vijesti.

Predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK) Anka Perović izjavila je da većih nepravilnosti tokom izbornog dana nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana