Za Karamarka 16 članova hrvatske vlade, protiv sedam

Tanjug
Za Karamarka 16 članova hrvatske vlade, protiv sedam

Zagreb - Protiv izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku hrvatske vlade Tomislavu Karamarku izjasnilo se 16 članova uključujući premijera Tihomira Oreškovića, dok su ministri iz Mosta nezavisnih lista, manje članice vladajuće koalicije, i njihov lider Božo Petrov očekivano bili protiv.

Stav vlade donijet je na telefonskoj sednici, koja je prema saznanju hrvatskih medija potrajala duže od planiranog, jer je jedan od ministara bio u avionu pa nije odmah mogao da se izjasni.


"Vlada Republike Hrvatske održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj se izjasnila o predlogu za pokretanje pitanja poverenja prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske. Vlada odbija sve navode predloga za pokretanje pitanja povjerenja Tomislavu Karamarku", navedeno je u saopštenju.

Hrvatski premijer Orešković je i prije sjednice vlade javno dao podršku Karamarku uprkos aferama koje potresaju hrvatsku političku scenu, a čiji su akteri prvi potpredsjednik vlade i njegova surpuga Ana.

Šef Mosta Petrov i potpredsjednik vlade je ranije izjavio da Karamarko treba sam da odstupi, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana