Za dvije osobe ponuđeno jemstvo veće od dva miliona evra

Tanjug
Za dvije osobe ponuđeno jemstvo veće od dva miliona evra

PODGORICA - Višem sudu u Podgorici za dvije osobe ponuđeno je jemstvo veće od dva miliona evra u novcu i nekretninama. Jemstvo od ukupno 2.072.270 evra ponuđeno je za predsjednika opštine Budva Mila Božovića i službenika Uprave policije Crne Gore Dejana Kneževića.

Za Božovića je ponuđena hipoteka na nekretnine u vrijednosti od 1.185.110 evra, a jedna kompanija iz Nikšića ponudila je još 120.000 evra u gotovini, dok su za Kneževića njegovi prijatelji ponudila imovinu od 767.160 evra.

Knežević i Božović uhapšeni su zbog sumnje da su bili dio kavačke kriminalne organizacije. Oni su obuhvaćeni optužnicom za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju su navodno formirali Mileta Ojdanić i Ljubo Milović radi šverca droge, pranja novca, nedozvoljenog držanja oružja, odavanja tajnih podataka.

Prema navodima optužnice, Knežević je imao zadatak da kao funkcioner Uprave policije Crne Gore kriminalnoj organizaciji odaje povjerljive podatke u vezi sa aktivnostima i predmetima koji se tiču krijumčarenja kokaina ove ali i suprotstavljene škaljarske kriminalne grupe. /kraj/tb/dlu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana