Vuksanović: Ako Šarić dođe u Crnu Goru, biće uhapšen

Tanjug
Vuksanović: Ako Šarić dođe u Crnu Goru, biće uhapšen

Podgorica - Direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović izjavio je danas da će odbjegli narko-bos Darko Šarić biti uhapšen ukoliko se nađe na teritoriji te države, prenosi Tanjug.

Komentarišući medijske navode da je hapšenje Šarića samo pitanje dogovora Srbije i Crne Gore, on je kazao da hapšenje odbjeglog narko-bosa nije stvar bilo čijeg dogovora.

Ako Šarić bude u Crnoj Gori, svakako će biti uhapšen, ne zato što se zove Šarić i što je radio ono što mu se stavlja na teret, već zbog toga jer je na crvenoj potjernici Interpola, rekao je Vuksanović novinarima nakon sjednice skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu.

On je ponovio da se Šarić, prema podacima crnogorske policije, ne krije u toj državi.

- A ukoliko eventualno bude, policija će biti kooperativna sa svim subjektima koji ga potražuju - naveo je Vuksanović.

Upitan da li crnogorska policija ima podatke u vezi s novim istragama o pranju novca Šarića, on je kazao da je taj predmet u nadležnosti Tužilaštva i da policija sa tim organom intenzivno sarađuje.

- Sve ono što se dostavi našim službama, to se procesuira i u zajedničkim timovima na regionalnom planu. Dalji detalji su predmet obrada i ne mogu biti javno iznošeni - rekao je Vuksanović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore i Agencija za nacionalnu bezbjednost u srijedu su takođe negirali medijske navode da se Šarić nalazi na teritoriji te države.

Šarić, koji je rođen u Pljevljima, nalazi se u bjekstvu od 2009. godine, a Srbija je raspisala međunarodnu potjernicu za njim zbog šverca droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana