Vukovar: Protiv ćirilice u Zagrebu

Tanjug
Vukovar: Protiv ćirilice u Zagrebu

Vukovar - Stotinak demonstranata protestovalo je i danas, peti dan zaredom, protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru. Najavljen je i protest u Zagrebu.

Na protestu u Vukovaru odlučeno je da demonstranti naprave pauzu za vikend, a od ponedjeljka će se nastaviti s okupljanjem. Učesnici su poručili da ne žele ćirilicu "ni sada, ni ikada, jer to nije obično pismo, već pismo pod kojim su činjeni zločini nad Hrvatima i ostalim nesrbima u Domovinskom ratu".

Tzv. Štab za odbranu hrvatskog Vukovara najavio je da će nastaviti s održavanjem protestnih skupova u Vukovaru sve dok Vlada ne odustane od postavljanja dvojezičnih tabli, a namjeravaju i organizovati skup u Zagrebu pod nazivom "U Vukovaru se branio Zagreb, u Zagrebu se brani Vukovar". Zahtijevaju i ostavku ministra branitelja Predraga Matića jer je "svojim dosadašnjim djelovanjem i javnim istupima narušio dostojanstvo svakog hrvatskog branitelja".

Državni vrh osudio je nasilne demonstracije, a premijer Zoran Milanović je najavio da Vlada neće odustati od dvojezičnih tabli u Vukovaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana