Vukovar: Crnim tkaninama prekrivena spomen-obilježja

Agencije
Vukovar: Crnim tkaninama prekrivena spomen-obilježja

Vukovar - Članovi organizacije Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara prekrili su crnim tkaninama nekoliko spomen-obilježja iz proteklog rata protestujući zbog najavljenog uvođenja službene dvojezičnosti u ovom gradu, javile su agencije.

Iz ove organizacije pojašnjavaju da su to radili da “ne bi gledali ovu sramotu koju priređuje Vlada Republike Hrvatske s pokušajem uvođenja dvojezičnosti”.

Aktivisti Štaba su juče građanima dijelili različite informativne materijale o stavovima i akcijama organizacije, a neke od poruka sa letaka su - “Prodajem kuću. Upitati u Vladi Hrvatske”, “Treba li nam posao ili ćirilica?”, “Nemam posao, ne znam ćirilicu”, prenose hrvatski mediji.

Podijeljeni su i brojevi telefona Vlade Hrvatske i ministra uprave Arsena Bauka, na koje građani mogu uputiti pitanje zašto uvode ćirilicu i zašto Hrvati u Vukovaru moraju da prodaju kuće i sele se.

Predsjednik Štaba Tomislav Josić izjavio je kako bi u Vukovaru ponovo morao da se provede popis stanovništva, ali nakon što se prethodno provjere prebivališta i iz lista izbrišu osobe koje zaista ne žive u ovom gradu.

Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac rekao je juče da se dovođenjem u pitanje rezultata popisa stanovništa na području Vukovara skreće pažnja sa činjenice da ni Srbi ni Hrvati trenutno nemaju pretpostavku da tokom čitave godine žive u tom gradu.

- Mnogo veći problem predstavlja činjenica da sa tog područja, nažalost, odlaze i Srbi i Hrvati - izjavio je Pupovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana