Vujanović i Lekić u trci za predsjednika

Agencije
Vujanović i Lekić u trci za predsjednika

Podgorica - Na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori 7. aprila učestvovaće kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović i nezavisni kandidat Miodrag Lekić, prenose agencije.

Rok za predaju potpisa podrške za predsjedničku kandidaturu istekao je u ponoć.

Prema zakonu, kvalifikacioni cenzus za predsjedničku kandidaturu iznosio je 7.710 potpisa birača.

Ulazak u izbornu trku bio je najavio Rade Bojović, ali nije sakupio dovoljan broj potpisa.

Predsjednički izbori 7. aprila biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon obnavljanja nezavisnosti 2006. godine.

Biračko pravo na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori imaće 512.715 građana.

Izbori će koštati 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 evra predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 za izbornu kampanju.

Vujanović: Lekić bez programa i stava

Predsjednički kandidat crnogorske Demokratske partije socijalista Filip Vujanović rekao je da njegov protivkandidat Miodrag Lekić nema stav ni o jednom važnom državnom pitanju, kao ni izborni program, zbog čega se opredijelio za negativnu kampanju, uvrede i podmetanja.

Vujanović je istakao da je krajnje negativna kampanja jedino što lider Demokratskog fronta može da ponudi na predsjedničkim izborima.

- Lekić će ubjedljivo izgubiti. Što više bude vodio negativnu kampanju, podmetao i bavio se insinuacijama, to će mu rezultat biti lošiji - kazao je Vujanović novinarima u Beranama.

On kaže da je očekivao da će Lekićeva kampanja biti negativna, “ali nije očekivao da će biti ispod onog nivoa odnosa na kojem su bili Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Srđan Milić na prošlim predsjedničkim izborima”.

- Lekić negativno govori ne samo o meni, nego i o Milu Đukanoviću i Svetozaru Maroviću. Tu ne možete da odredite koga on više vrijeđa i prema kome se gore ophodi - naveo je Vujanović.

Prema njegovim riječima, Lekić se opredijelio za otvorenu destrukciju Vlade Crne Gore.

Vujanović je dodao da Lekić ne razumije šta predsjednik Crne Gore treba da radi, dodajući da je time pokazao da bi jedino unio nestabilnost u sistem i zaustavio napredak Crne Gore.

Lekić pozvao Vujanovića na sučeljavanje

Predsjednički kandidat Miodrag Lekić pozvao je protivkandidata Filipa Vujanovića na sučeljavanje pred mladima.

Lekić je rekao da Vujanović može na sučeljavanje doći sa predsjednikom svoje partije Milom Đukanovićem.

On je na tribini u Kolašinu istakao da će se boriti za pravdeno društvo, ocijenivši da su nezavisno tužilaštvo i sudstvo preduslov za ozdravljenje društva.

Lekić kaže da će se zalagati za pravnu državu i da će zakoni biti isti za sve građane Crne Gore.

- Svim ingerencijama koje ima predsjednik države trudiću se da doprinesem pravnoj državi, u kojoj će se poštovati zakoni - istakao je Lekić.

On smatra da mu aktuelna vlast ne može naći nijednu grešku, jer, kako je to obrazložio, nikada nije bio upleten u kriminalne radnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana