Vučić zadovoljan posjetom Zagrebu

Srna
Vučić zadovoljan posjetom Zagrebu

Zagreb - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, po završetku posjete Hrvatskoj, da je došao u Zagreb da predstavi Srbiju kao zemlju koja gleda u budućnost i želi dobru regionalnu saradnju, te da je zadovoljan razgovorima sa novim predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar -Kitarović.


Prema njegovim riječima, bilo je razgovora o svim temama „koje prate neke smetnje “ u odnosima dvije zemlje, ali je, takođe, bilo riječi i o budućnosti, prekograničnim projektima, kao i zajedničkoj saradnji.

"Zadovoljan sam razgovorima. Moramo prošlost dobro da pamtimo da ne bismo ponavljali greške u budućnosti, ali onaj koji živi u prošlosti ne može da ostvari rezultate u budućnosti“", naglasio je Vučić.

On je dalje kazao da nema razloga za bilo kakvu nervozu ili povišenu, odnosno naglašenu retoriku koju je, kako je dodao, osjetio, ne u razgovorima sa hrvatskim zvaničnicima, nego sa građanima.

Vučić je podvukao da uvek štiti interese Srbije i njenih građana, i da je to činio i danas u Zagrebu.

On je, u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Kitarovićevoj prenio poziv za posjetu Beogradu koju će, kako očekuje, ona sa radošću prihvatiti.

Na pitanje novinara da li je na sastanku sa Kitarovićevom bilo riječi o problemu nestalih, na kojem Hrvatska insistira, Vučić je odgovorio pitanjem upućenim novinarima da li znaju da na popisu nestalih ima više Srba nego Hrvata?

On je dodao da se razgovaralo o svim pitanjima, uključujući i nestale i izbjeglice, jer, kako je rekao, niko od tih pitanja ne bježi, prenijeli su beogradski mediji.

"Pokrenuli smo i pitanja nestalih i rešavaćemo ih. Niko ne želi da štiti ni zločin ni zločinca ni na jednoj strani. Imam puno poverenje i u gospođu Grabar - Kitarović i u premijera Zorana Milanovića da ćemo te stvari zajednički uspeti da izguramo", rekao je Vučić novinarima poslije razgovora sa Kitarovićevom koja je danas inaugurisana.

On je rekao da uskoro očekuje novi susret sa Kitarovićevom.

Vučić je prije susreta sa Kitarovićevom razgovarao i sa šefom diplomatije Hrvatske Vesnom Pusić.

Prije toga je prisustvovao liturgiji povodom Sretenja u pravoslavnoj crkvi Svetog Preobraženja Gospodnjeg u centru Zagreba, koju je služio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

Srpski premijer se sastao i sa predstavnicima Srba u Hrvatskoj i položio cvijeće kod spomenika Nikoli Tesli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana