Vučić odgovorio Milanoviću: Ne brojim krvna zrnca glasača

NN
Vučić odgovorio Milanoviću: Ne brojim krvna zrnca glasača

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je danas hrvatskom kolegi Zoranu Milanoviću da ne prebrojava krvna zrnca građana koji glasaju na izborima, da ne zna ko je na biračkom mjestu kako glasao, ali je siguran, ističe, da veliki broj Hrvata u Srbiji glasa za njega i SNS.

Milanović je izjavio sinoć da ne zna da li smije da pita srpskog predsjednika da li neki Hrvat u Srbiji glasa za njega na izborima.

- Naravno da sme da pita i dobiće odgovor. Ja ne prebrojavam krvna zrnca građana koji glasaju, ne znam kako je ko na biračkom mestu glasao. Ali, sam siguran da je veliki broj Hrvata glasao za mene i SNS, u najvećim hrvatskim mestima u kojima je pobedio SNS i to na lokalnim izborima, gde nam je suprotstavljena bila njihova nacionalna stranka - rekao je srpski predsjednik, a kao primjere naveo Žednik i Tavankut.

Što se tiče drugih izbora, kaže da ne može da zna kako ko glasa.

I sve to, prema Vučiću nije najveći problem.

- Problem je što to pokazuje koliku kampanje mržnje u Hrvatskoj vode protiv mene i Srbije, jer to je njima nezamislivo. Neće da vide koliko smo mi učinili za Hrvate, a koliko oni nisu za Srbe u Hrvatskoj - poručio je Vučić.

Vučić je, po povratku iz Vašingtona, kazao da je povlačenje priznanja Kosova za Srbiju veoma važno, ali da ne treba pretjerivati, s obzirom na to da, kako je primjetio, "mi Srbi volimo da naše rezultate predstavljamo većima nego što oni to objektivno jesu".

- Naravno, to nije ni za potcenjivanje, jer na takav način pokazujemo zube, borimo se za bolji pristup rešavanju problema. Ali, da li smo taj problem rešili? Pa, nismo - rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana