Vučić: Naša obaveza je da pomažemo Srpsku; O svemu razgovaram sa Dodikom

Tanjug
Vučić: Naša obaveza je da pomažemo Srpsku; O svemu razgovaram sa Dodikom

BEOGRAD - Republika Srpska ima svoju politiku, mi svoju, a naša je obaveza da pomažemo Srpskoj, imamo zakone i prirodne obaveze, ne naglašavajući integritet BiH, mi svoj posao radimo, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za RTS.

- Ne vodimo politiku Republike Srpske. Razgovaram o svemu sa Miloradom Dodikom, ne slažem se sa sanckcijama, ne zato što sam Srbin, prirodno bi to bilo, svim najvažnijim međunarodnim predstavnicima sam rekao da je to katastrofa što su uradili jer ima mnogo pitanja na koje nema odgovora. Entitetu Republika Srpska otimate ovlašćenja - naglasio je Vučić.

Vučić je izjavio da “nikada neće reći ništa što bi moglo da naškodi Srpskoj, niti bilo kome u Srpskoj”.

- Nikome neću u Srpskoj da naštetim. Šta me briga šta od mene očekuje neko drugi? Ponašam se u skladu sa interesima Srbije. Naš posao je da očuvamo stabilnost u regionu, a ne da se dodvoravamo. Šta god da kažem, nikad nikome neće biti dovoljno dobro, ni u Sarajevu, Zagrebu, Prištini - poručio je Vučić.

Vučić: Hrvati imaju vitalne interese za situaciju u BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da sa zvaničnicima iz Zagreba razgovara o regionalnoj stabilnosti i u tom smislu povodom odnosa u BiH i ocijenio su Hrvati logično zainteresovani za opstanak svog naroda u Bosni i Hercegovini.

Vučić je na RTS kazao da su Hrvati uključeni u razgovore o situaciji u vezi BiH i dodao da imaju svoje vitalne interese za to.

Navodeći da su imali po popisu iz 1991. godine 725.000 ljudi u BiH, a 530.000 po popisu iz 2013. godine., Vučić je kazao da realno mnogo manje Hrvata od toga broja živi danas u BiH.

“Ali, naravno je da su vitalno zainteresovani za opstanak svog naroda u BiH. Potpuno su logično zainteresovani, nemam šta da im zamerim po tom pitanju”, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana