Vučić: Najmanje dve ili tri članice EU se ne raduju “Otvorenom Balkanu”

Srna
Vučić: Najmanje dve ili tri članice EU se ne raduju “Otvorenom Balkanu”

BLED - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema javnog protivljenja institucija EU inicijativi “Otvoreni Balkan”, ali da zna najmanje dvije ili tri zemlje članice EU koje se ne raduju tom projektu.

Vučić je po završetku sastanka sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i učešća na Bledskom strateškom forumu, odgovarajući na pitanje novinara da li EU ima nešto protiv povezivanja zemalja zapadnog Balkana, rekao da ne vidi deset zemalja iz EU koje podržavaju tu inicijativu.

“Znam bar dve ili tri zemlje koje se ne raduju jer su ranije lakše upravljale procesima nego sada kada smo uzeli sve u svoje ruke”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije nije želio da navede koje zemlje su protiv inicijative, ističući da mu je važno da “Otvoreni Balkan” podržavaju SAD i Francuska.

Odgovarajući na pitanje da li bi protivljenje “Otvorenom Balkanu” moglo da se negativno odrazi na inicijativu prijema Srbije u Šengen, Vučić je rekao da nije siguran da postoji većinsko raspoloženje za tu ideju, koju je iznio premijer Češke Andrej Babiš.

Vučić je naveo da je sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom danas razgovarao o političkoj situaciji na jugoistoku Evrope, o BiH, kao i o naporima Srbije na njenom evropskom putu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana