Vučić i knez Albert za unapređenje odnosa u svim oblastima

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Srbija i Monako su opredijeljeni za unapređenje saradnje u svim oblastima, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao i da je u razgovoru sa knezom Albertom Drugim od Monaka iskazana uzajamna opredijeljenost za osnaživanje odnosa i dalji razvoj saradnje u svim oblastima.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare s Albertom Drugim rekao i da mu je izuzetna čast da bude domaćim knezu od Monaka koji je u prvoj zvaničnoj posjeti Srbiji.

"Republika Srbija i Kneževina Monako su dve stare evropske države koje mogu biti ponosne na svoju istoriju, tradiciju, slobodarski duh i težnju da očuvaju svoj identitet i posebns poštujući različitost uz otvorenost prema drugim kulturama", rekao je on.

Vučić je izrazio zadovoljstvo danas potpisanim sporazumom Privredne komore Srbije i Ekonosmkog borda Monaka, te ocijenio a će taj dokument doprinijeti boljoj saradnji.

"Nadam se da ćemo posebno podstaći razvoj turizma, kao i da će biti više Srba koji će putovati u Monte Karlo i svoj novac ostavljati tamo, kao što će i oni dolaziti ovamo", rekao je Vučić.

On je naveo i da je kneza od Monaka zamolio za dodattnu podršku njegove države evropskim integracima Srbije.

Vučić je Ordenom Republike Srbije na lenti odliokovao kneza Aleberta koji je istakao da je ponosan što je dobio to odličje.

Knez od Monaka je rekao da je njegova posjeta Srbiji prilika za novi zamajac u odnosima dvije države.

Knez Albert je naglasio i da će danas potpisani sporazum Privredne komore Srbije i Ekonomskog borda Monaka doprinijeti produbljivanju kontakata i odnosa.

On je najavio da će tokom posjete razgovarati i sa premijerkom Anom Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana