Vučić i Janša razgovarali o evrointegracijama i ekonomskoj saradnji

Srna
Vučić i Janša razgovarali o evrointegracijama i ekonomskoj saradnji

BLED - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras na Bledu sa slovenačkim premijerom Janezom Janšom o evrointegracijama, bilateralnim odnosima dvije zemlje i ekonomskoj saradnji.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o sutrašnjem Bledskom strateškom forumu, prenose beogradski mediji.

Ovo je bio prvi susret dvojice državnika, nakon što je Janša u martu po treći put izabran za premijera Slovenije.

Na Bledu se sutra održava 15. Bledski strateški forum, a Vučić će biti jedan od glavnih govornika na liderskom panelu “Evropa poslije Bregzita i kovida 19”.

Na glavnom panelu putem video linka govoriće i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i generalni direktork Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva.

Govoriće i premijeri Italije Đuzepe Konte, Češke Andrej Babis, Poljske Mateuš Moravejcki, Mađarske Viktor Orban, Hrvatske Andrej Plenković i Janša.

Vučić će po završetku zvaničnog panela imati odvojen sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, što je posebno važno zbog razgovora koji slijede u Vašingtonu 4. septembra i tri dana kasnije, 7. septembra, u Briselu.

Na kraju Vučićeve posjete predsjednik Slovenije Borut Pahor prirediće svečani ručak u čast predsjednika Srbije u vili Zlatorog na Bledu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana