Vozaču koji je zgazio dijete (2) na Brionima poginula kćerka: "Vozio je prebrzo"

GS
Vozaču koji je zgazio dijete (2) na Brionima poginula kćerka: "Vozio je prebrzo"

PULA - Vozaču, koji je u nedjelju uveče zgazio dvogodišnje dijete na Brionima, prije dvije godine poginula je kćerka u saobraćajnoj nesreći, javljaju hrvatski mediji.

Dijete iz Poljske, koje je u nedjelju naveče zadobilo teške povrede kada je na njega službenim vozilom naletio radnik Nacionalnog parka, preminulo je u pulskoj Opštoj bolnici. Kako prenose hrvatski mediji 51-godišnjak je "dačiu daster" vozio prebrzo, te je autom udario dijete i majku (36) koja je u drugom stanju. Do tragedije je došlo dok su majka i dijete prelazili ulicu.

Policija je danas saopštila da je provela kriminalističko ispitivanje nad vozačem, te su utvrdili da je počinio krivično djelo dovođenje u opasnost života i imovine i ugrožavanja opšte bezbjednosti.

- Muškarac je upravljao automobilom sa pulskim tablicama, te je zbog neprilagođene brzine kretanja, prednjim dijelom automobila udario u ženu i dijete - naveli su.

Poljskoj državljanki i djetetu pomoć je pružena u pulskoj bolnici gdje su zbog teških povreda zadržani na liječenju. Idućeg dana u jutarnjim časovima policija je zaprimila obavještenje iz bolnice da je dijete preminulo.

Tijelo preminulog djeteta prevezeno je na Odjeljenje patologije pulske Opšte bolnice gdje će biti obavljena obdukcija, a 51-godišnjak je jutros priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Kako je pisao Dnevnik.hr, majka djeteta, koje je preminulo u nesreći je slomila ključnu kost, ali je van opasnosti, kao i njeno nerođeno dijete. Čuvar parka koji je učestvovao u nesreći prije dvije godine je takođe u saobraćajnoj nesreći izgubio kćerku, nezvanično saznaje Večernji list.

Svjedoci koji su se u to vrijeme zatekli na Brionima kažu kako su čuli viku i odmah došli na mjesto nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana