Vozaču koji je naletio na pješake u Zagrebu određen pritvor

Tanjug
Foto: Tportal

ZAGREB- Janu Erlihu, osumnjičenom da je vozio automobil koji je pokosio pješake u petak uveče na parkingu tržnog centra Supernova u zagrebačkom naselju Buzin, određen je jednomjesečni pritvor.

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu u međuvremenu je izijvestilo da je uviđajem, sprovedenim sa saobraćajnom policijom, utvrdilo da je u nesreći troje ljudi teže povrijeđeno, a još dvoje lakše.

Erlih je na okupljanju ljubitelja automobila, takozvanom ''Kar mitsu''  izgubio kontrolu nad svojim ''mercedesom AMG'' i naletio na troje pješaka koji su stajali na pješačkom ostrvu.

Potom je prednjim dijelom vozila udario bočnu stranu zaustavljenog automobila u kojem su bile dvije osobe, a njihov je automobil od siline udara odbačen na vozilo na parkingu.

Jedna osoba je zadobila teške i po život opasne povrede, dok su dvije teško i još dvije lakše povrijeđene.

Tužilaštvo je saopštilo da je prema dosad pronađenim tragovima i ustanovljenim činjenicama utvrđeno da 23-godišnji Erlih nije prilagodio brzinu ''osobinama puta i gustini saobraćaja'', već je naglo ubrzao, postižući pritom gornju granicu dozvoljenog broja okretaja motora, pa je došlo do proklizavanja zadnjih pogonskih točkova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana