VMRRO-DPMNE proglasila pobjedu

RTS
VMRRO-DPMNE proglasila pobjedu

Skoplje - Vladajuća VMRRO-DPMNE partija proglasila pobjedu i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima u Makedoniji.

Kandidat te stranke Đorđe Ivanov osvojio 174.831 glasova na predsjedničkim izborima, a kandidat partije SDSM Stevo Pendarovski 138.520, pokazuju rezulati na osnovu 51 odsto prebrojanih glasova.

Kada je riječ o parlamentarnim izborima, partija VMRO-DPMNE osvojila je 174.831 glasova a SDSM 93.889, pokazuju rezultati na osnovu 51 odsto prebrojanog materijala.

Vladajuća partija VMRO-DPMNE proglasila je dvostruku pobjedu, na osnovu njihovih rezultata, i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima.

"Naša domovina je u sigurnim rukama. Nikola Gruevski ostaje premijer, a mogu da kažem i da Đorđe Ivanov ostaje predsjednik", saopštio je zvaničnik partije Vlatko Gjorčev.

Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev rekao je da su građani Makedonije prevareni i da su izbori pokradeni.

Zaev je pozvao na organizaciju novih izbora i optužio vlast za "masovnu kupovinu glasova, u prisustvu i uz pomoć policije". Zatražio je da tehnička vlada organizuje nove izbore.

Međutim, izborna komisija je navela je da su izbori održani u skladu sa zakonom i da su zabilježene samo manje nepravilnosti.

U Makedoniji su istovremeno održani drugi krug predsjedničkih izbora i vanredni parlamentarni izbori. Više od 1,7 miliona Makedonaca s pravom glasa moglo je to pravo da iskoristi na 3.480 biračkih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana