VMRO-DPMNE ovlastila Mickoskog da formira novu većinu u parlamentu Sjeverne Makedonije

Srna
VMRO-DPMNE ovlastila Mickoskog da formira novu većinu u parlamentu Sjeverne Makedonije

SKOPLjE - Izvršni odbor opozicione VMRO-DPMNE zaključio je na sjednici da su parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji održani u nedemokratskoj atmosferi i ovlastio predsjednika te stranke Hristijana Mickoskog da nastavi razgovore "u nastojanju da formira novu parlamentarnu većinu".

U kratkom saopštenju stranke navodi se da je Izvršni odbor zaključio da su izbori održani u nedemokratskoj atmosferi, kao i da je vladajuća SDSM potkupljivala glasače.

Makedonska Telma prenosi da je prvo zasjedanje Izvršnog odbora VMRO-DPMNE nakon poraza te stranke na vanrednim parlamentarnim izborima juče trajalo sat i po, a niko od prisutnih nije bio raspoložen za razgovor nakon sastanka.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Sjevernoj Makedoniji vladajući Socijaldemokratski savez Makedonije osvojio je 327.329 glasova, opozicioni VMRO-DPMNE 315.344, DUI 104.587 glasova, Alijansa za Albance 81.297, a Levica 37.551 glas.

Demokratska partija Albanaca osvojila je 13.891 glas.
Na izborima su glasala 942.334 birača, a glasanje je zbog epidemije virusa korona trajalo tri dana. Registrovano je ukupno 31.466 nevažećih listića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana