VMRO-DPMNE osvojio 444.014 glasova, SDSM 428.683

Srna
VMRO-DPMNE osvojio 444.014 glasova, SDSM 428.683

Skoplje - Na vanrednim parlamentarnim izborima u Makedoniji koalicija oko VMRO-DPMNE osvojila je 444.014 glasova, a koalicija oko SDSM 428.683 glasova, saopštila je rano jutros Državna izborna komisija na osnovu 99,34 odsto prebrojanih glasova.

Najjača albanska partija DUI osvojila je 85.774 glasa, Pokret BESA 57.749, Alijansa za Albance 35.103 i DPA 30.971, javila je MIA.


Predsjednik DIK-a Aleksandar Čičakovski rekao je da noćas do 3.00 časa nisu pristigli nikakvi prigovori u vezi sa glasanjem na izborima.

Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski, koji je noćas proglasio pobjedu svoje partije na izborima u Makedoniji, naglasio je da to nije pobjeda koalicije koju predvodi VMRO-DPMNE, već pobjeda Makedonije.

"Radićemo da opravdamo ovu podršku. Zahvaljujem svim glasačima u opštinama gdje smo pobijedili, ali i svima koji su glasali u opštinama gdje nismo pobijedili", rekao je Gruevski.

On je naglasio da slijedi proces formiranja vladajuće koalicije i Vlade.

"Kriza mora da se završi i Makedonija da ide napred. To je naš glavni cilj. VMRO-DPMNE i naša koalicija uvijek će biti sa narodom i raditi u korist države i nacionalnih interesa", naglasio je Gruevski.

Rukovodstvo Socijaldemokratskog saveza izašalo je sinoć ispred Vlade Makedonije, a lider ove partije Zoran Zaev objasnio je da su došli da proslave pobjedu jer su tu trajale i njihove borbe.

"SDSM je pobijedio i sada treba slaviti život", rekao je Zaev i dodao da se "klanja svim građanima Makedonije koji su doprinijeli pobjedi SDSM".

On je rekao i da građani još nisu ni svejsni da je SDSM pobijedio.

Lider albanske partije DUI Ali Ahmeti sinoć je konstatovao da su Albanci izgubili mandate na vanrednim parlamentarnim izborima u Makedoniji.

On je poručio da će DUI nastaviti odlučno da brani interese Albanaca, kao i da će ta stranka raditi na tome da zemlja ide napred, ka stabilizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana