Vladika Joanikije: Zakon o slobodi vjeroispovjesti donio je zlo i podjele

Srna
Vladika Joanikije: Zakon o slobodi vjeroispovjesti donio je zlo i podjele

PODGORICA - Njegovo preosveštenstvo vladika budimljansko-nikšićki Joanikije rekao je večeras u Nikšiću da će narod u Crnoj Gori svojim mirom pobijediti i nadvladati Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je donio zlo i podjele.

"U svim vremenima bilo je časno boriti se za slobodu, a posebno za slobodu vjere. Ako neka vlast ugrožava slobodu vjere, onda je časno boriti se protiv takve vlasti, ali ne oružjem, ne dao Bog, nego onim što je mnogo vatrenije od bilo kog zemaljskog naoružanja - istinom, pravdom, ljubavlju i dobrotom i istrajnošću", istakao je vladika Joanikije.

Episkop je naglasio da su u molitvene šetnje u Crnoj Gori uprte oči cijelog svijeta koje im se dive, te zahvalio građanima što su potvrdili vjeru i odanost svojim svetinjama, a to znači i precima.

"Posebno zahvaljujem građanima što su na litijama pokazali istrajnost i gospodstvo duha i što, boreći se protiv nerazumnih odluka vlasti, ni sa jedne litije nije otišla slika nijednog zapaljenog automobila, razbijenog izloga, oborenog kontejnera, bačenog papirića", naveo je vladika Joanikije, koji je nakon večernje službe u hramu Svetog Vasilija Ostroškog izašao u podnožje hrama i obratio se okupljenom narodu, koji se vratio sa protestne šetnje ulicama grada.

On je pozvao vjernike i okupljene građane da uoči i na predstojećim izborima sačuvaju prisebnost i na miran način glasaju i ostvare ono što žele.

"Pozivam sve da izađu na izbore kao civilizovani građani, vjernici i čestiti narod Crne Gore i da više nikada nijedni izbori ne budu obilježeni falsifikovanjem ljudskih imena, niti kupovinom glasova", poručio je vladika Joanikije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana