Vladika Atanasije odlikovao Pljevljake koji su branili svetinje

Srna
Vladika Atanasije odlikovao Pljevljake koji su branili svetinje

PODGORICA - Njegovo preosveštenstvo vladika mileševski Atanasije danas je u Manastiru Svete Trojice u Pljevljima Ordenom Bijelog anđela drugog stepena odlikovao dvojicu odbornika Demokratske partije socijalista /DPS/ Predraga Cvijovića i Srđana Pivljanina za “doprinos koji su dali u odbrani Srpske pravoslavne crkve /SPC/”.

Ordenom je odlikovan i odbornik DPS-a u prošlom sazivu lokalnog parlamenta Vojislav Zindović, kao i Maja Čabarkapa, doktorand mikrobiologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, pišu “Vijesti”.

Čabarkapa je nedavno raskinula Ugovor o dodjeli stipendije za doktorska istraživanja vrijedan više od 50.000 evra, želeći na taj način, kako je istakla, da se ogradi od djelovanja trenutne vlasti u Crnoj Gori, posebno zbog usvajanja kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Cvijović i Pivljanin su se javno usprotivili usvajanju ovog zakona i bili su redovni učesnici litija koje je organizovala SPC u znak protesta.

Njih dvojica su, uprkos protivljenju svoje partije, početkom godine prisustvovali i sjednici lokalnog parlamenta koju je zakazala opozicija, a na kojoj je trebalo da se raspravlja o kontroverznom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Uoči praznika Svetog Save - 27. januara, Cvijović je na hotelu Pljevlja, čiji je vlasnik, istakao ikonu sa likom tog sveca veličine 13 puta osam metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana