Vlada Hrvatske pred novim skandalom

Tanjug
Vlada Hrvatske pred novim skandalom

Zagreb - U hrvatskoj javnosti se još nije slegla prašina zbog smjene pomoćnika ministra finansija Branka Šegona, a već je na pomolu novi skandal koji potresa vladu.

"Zviždačica" Jasmina Jovev, nekada zaposlena kao šefica kabineta načelnice Sisačko-moslovačke županije, odlučila je da u emisiji HRT-a "Nedeljom u dva", autora Aleksandra Stankovića, iznese dokaze o tome kako je Marina Lovrić Merzel, kuma ministra finansija Slavka Linića, izvlačila novac iz županijske blagajne.

Lovrićeva je, između ostalog, kako je navedeno, isplatila 15.000 kuna iz inače siromašne županijske blagajne na ime radnog doručka koji nikada nije održan.

Jasmina Jovev je u Stankovićevoj emisiji priznala da taj doručak nikada nije održan, ali da je narudžbenicu za ugostiteljske usluge i robu po izboru za doručak, povodom Lipovljanskih susreta za oko 150 ljudi, sastavila po nalogu načelnice Lovrić Merzel.

Načelnik opštine Lipovljani Mario Ribar je za hrvatski portal index.hr rekao da nikakav doručak za 150 ljudi tog avgusta 2012. godine na Lipovljanskim susretima nije organizovan.

Lovirć Merzalova je nakon iznetih optužbi poručila da će u zakonskom roku odgovoriti na sva pitanja, ali da joj ne pada na pamet i da podnese ostavku.

"Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku. Nemojte da ste smiješni", rekla je Lovrić Merzelova.

Zagrebački "Jutarnji list" ističe da je Lovrić Merzelova definitivno jedan od najkontroverznijih članova vladajuće SDP. Prvo su je, kako se navodi, javno prozivali zbog kupovine skupog automobile marke "audi" novcem stanovnika jedne od najsiromašnijih hrvatskih županija.

Sada je, piše list, ponovo na meti, a optužuju je za ozbiljno kršenje zakona, pošto je bivša šefica njenog kabineta Jovev javno iznijela tvrdnje da se Lovrić Merzelova upuštala u finansijske malverzacije novcem Županije.

Uz sve to, prošle je godine potrošila tačno 468.160 kuna za reprezentaciju, tačnije, 30.000 kuna više nego što je planirala da plati za novi automobil. Auto je, podsjeća se, vratila zbog pritiska javnosti, ali i zbog još više novca potrošenog na kafe, sokove, ručkove, doručke - a sankcija nema, piše "Jutarnji".

Pojedini predstavnici vlade tvrde da ovaj slučaj neće ugrožiti vladu Zorana Milanovića koji se, međutim, ovim povodom ni danas nije oglasio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana