Vikiliks srpskog diplomate

B92
Vikiliks srpskog diplomate

Zagreb - Bivši ambasador Srbije u Hrvatskoj Radivoje Cvetićanin objavio je nedavno knjigu "Zagreb Indoors" koja predstavlja svojevrsni "Vikiliks srpskog diplomate", prenosi B92.

U knjizi otkriva i njegove neugodne tajne o hrvatskim političarima, ocjenjuje zagrebački "Jutarnji list".

- Šteta što se životna epizoda ambasadora, koji je po svemu morao biti među prvima koji bi Hrvatsku mogli razumjeti, tako završila. Cvetićanin je ovom knjigom stvorio više neprijatelja, nego prijatelja - ocjenjuje hrvatski dnevnik u svom Internet izdanju, citirajući srpskog diplomatu koji u svojoj knjizi opaža da "duh Zagreba nikada nije ušao u njega".

Zagrebački list piše da više od 700 stranica dug dnevnik prvog ambasadora Srbije u Hrvatskoj iz perioda od 2005. do 2009. godine predstavlja "pravi Vikiliks o odnosima Hrvatske i Srbije, hrvatskoj političkoj sceni i detaljima iz srpskog političkog života".

"Jutarnji" podsjeća da je Cvetićanin novinar, suvlasnik i bivši urednik beogradskog lista "Danas" - "vjerovatno najliberalnijeg dnevnika u Srbiji", dodajući da otuda možda potiče i njegova želja da objavi "ono što je trebalo ostati tajno, barem još neko vreme".

Zagrebački list smatrada je Cvetićanin u svojoj knjizi "u mnogim slučajevim prešao granicu indiskrecije" i podsjeća da su mnogi ljudi koje bivši srpski ambasador pominje i dalje na istim dužnostima.

U beogradskoj kafe-knjižari "Glasnik" 6. decembra je predstavljena knjiga dnevničkih zapisa Cvetićanina "Zagreb Indoors", u izdanju "Službenog glasnika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana