Veterani zbog Milanovića promijenili protokol obilježavanja

Tanjug
Veterani zbog Milanovića promijenili protokol obilježavanja

ZAGREB- Udruženje hrvatskih veterana 9. gardijske brigade "Vukovi" odložila je za dva sata obilježavanje 30. godišnjice formiranja u Gospiću, zbog, kako su naveli, problema i nepremostivih prepreka u komunikaciji sa Kabinetom predsjednika Zorana Milanović.

Iz Milanovićevog kabineta su saopštili da će predsjednik na obilježavanje doći u 11 sati, a iz Udruženja da će godišnjicu obilježiti u 13 sati samo polaganjem vijenaca i misom.

Veterani su na zvaničnoj Fejsbuk stranici objavili da je Milanovićev kabinet “samovoljno preuzeo glavnu riječ” i da su pokušali da im nametnu ograničenja za druge goste na obilježavanju, što je, kažu, za njih neprihvatljivo.

“Zbog nemogućnosti komunikacije s Uredom predsjednika i ogromne količine arogancije i ega koja dolaze od Predsjednika, Udruženje veterana će vijence za poginule pripadnike, zajedno sa porodicama i saborcima, položiti u 13 sati", a nakon svete mise u gospićkoj crkvi.

Veterani kažu da je isključivi krivac za odlaganje obilježavanja nepremostiva prepeka u saradnji sa Kabinetom predsjednika. Zbog toga, dodali su, neće biti održana svečana akademija, dodjela odlikovanja, Taktičko-tehnički zbor, kao ni prelet Krila Oluje.

Kabinet Milanovića, kako prenosi zagrebačka N1 tv., nije komentarisao objavu Udruženja veterana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana