Vesna Pećanac dobila državljanstvo Crne Gore

Srna
Foto: Arhiva

PODGORAC- Glumica Vesna Pećanac dobila je crnogorsko državljanstvo jer svojim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama dala znatan doprinos promociji Crne Gore, njenoj kulturi i stvaralaštvu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

Odluku u skladu sa zakonom donio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, na predlog predsjednika Skupštine Crne Gore i shodno mišljenju Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, navodi se na zvaničnom "Tviter" nalogu MUP-a Crne Gore.

"Radi se o licu čiji je prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za kulturni interes Crne Gore, navodi se u objavi.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je prijedlog MUP-u da glumica Vesna Pećanac dobije crnogorsko državljanstvo, jer, kako je istakao, istaknuta glumica i supruga pokojnog velikana crnogorske kinematografije Živka Nikolića, to i zaslužuje.

Glumica Vesne Pećanac sa Nikolićem ima dva sina, a neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima i serijama "Ljepota poroka", "Čudo neviđeno", "Đekna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana