Veselin Veljović tvrdi da je žrtva političkog progona i osvete

Tanjug
Foto: Kliks

PODGORICA- Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović je preko svog advokata uputio otvoreno pismo medijima i javnosti u kojem, između ostalog, navodi da je očigledna namjera da je određivanje pritvora njegovo kažnjavanje, politički progon i osveta zasnovana na političko policijskim brljotinama.

Veljović u pismu negira krivicu za bilo koje djelo i radnju koje mu se stavljaju na teret i siguran je, kaže, da će navedeno dokazati u postupku koji slijedi. Poručuje i da mu je određivanje pritvora, zbog opasnosti od bjekstva, dodatni motiv da dokaže istinu.

"Očigledna je namjera da je određivanje pritvora moje kažnjavanje, politički progon i osveta zasnovana na političko policijskim brljotinama koje imaju za cilj obračun sa svim neistomišljenicima s obzirom da me 'oslobodioci' za tri godine tri puta krivično pravno procesuiraju za najteža krivična djela od kojih sam u dva slučaju oslobođen odgovornosti", naveo je Veljović u pismu, koje u cjelosti prenosi podgorički portal CdM.

Veljović tvrdi da je u Crnoj Gori, kako navodi, na sceni populizam najgore vrste da neznaveni, zlonamjerni, željni karijera i dokazivanja preko „planiranih žrtava“ dođu na silu do navodnih rezultata gazeći pri tom zakone, propise i procedure i stavljajući pod noge sudske, etičke norme i profesionalne standarde.

"Institucionalizacija podvale i osvete i loša namjera podrivaju pravdu, pa se postavlja pitanje šta je pravda bez zakonitih dokaza i poštovanja zakona. Akciji bahatog klevetanja i podmetanja pridružuju se i navodno nezavisni mediji u pokušaju vrijeđanja i kompromitovanja ličnosti tobožnjim informacijama", naveo je Veljović i dodao:

"Dakle, odgovorno tvrdim da nikad u svojoj karijeri na koju se ponosim nisam imao kontakte sa bilo kojim bezbjednosno interesantnim licem, kriminalnom grupom ili organizacijom koja se kosi sa zakonskim propisima".

Veljović, koga Specijalno državno tužilaštvo tereti da je informacijama pomagao Aleksandru Mrkiću da krijumčari cigarete, uhapšen 24. jula ove godine. Veljović je na saslušanju u SDT negirao krivicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana