Verica Maraš izašla iz istražnog zatvora

Srna
Verica Maraš izašla iz istražnog zatvora

PODGORICA - Plantaže” Verica Maraš napustila je istražni zatvor nakon što joj je istekao dvomjesečni pritvor u kome je bila da ne bi uticala na svjedoke u istrazi zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju kojim je oštetila državnu kasu za više od pet miliona evra

Savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković pojasnila je da Specijalno tužilaštvo u slučaju Maraševa nije predlagalo produženje pritvora.

Maraš se sumnjiči da je učestvovala u zaključenju štetnog vansudskog poravnanja između kompanija “Plantaže” i “OMP Inženjering” u vezi sa zajedničkom proizvodnjom briketa.

Ona je uhapšena 23. avgusta u okviru istrage tokom koje su 11. jula uhapšeni nekadašnji predsjednik i članovi Odbora direktora “,Plantaža” Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Duško Perović, kao i Đorđije Rajković i Sead Šahman koji su u međuvremenu pušteni iz pritvora.

Tada je uhapšena i Anica Hajduković koja je nakon saslušanja u tužilaštvu puštena da se brani sa slobode.

Istraga u ovom slučaju je pokrenuta u maju ove godine na osnovu krivične prijave novog rukovodstva kojom su bivši članovi borda direktora osumnjičeni da su “OMP Inženjeringu” pribavili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana