Veliki broj vjernika pod Ostrogom, mitropolit služi liturgiju

Srna
Veliki broj vjernika pod Ostrogom, mitropolit služi liturgiju

PODGORICA- Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, uz sasluženje nekoliko vladika, služi Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Ostrog, povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog.

Prisutan je veliki broj vjernika iz raznih krajeva Crne Gore i regiona koji čekaju u redu da se poklone velikom svetitelju - Vasiliju Ostroškom.

Praznik Svetog Vasilija Ostroškog, slave grada Nikšića, sinoć je obilježen ponoćnom liturgijom koju je u manastiru posvećenom ovom svetitelju služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

U Nikšiću će večeras biti održana i tradicionalna litija u čast zaštitnika i slave grada. I ove godine, tradicionalno, veliki broj hodočasnika došao je pod Ostrog kako bi učestvovali na jednom od najljepših i najznačajnijih religioznih događaja na ovim prostorima.

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ danas proslavlja Svetog Vasilija Ostroškog, čije se mošti kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog

"I ove godine u malo težim prillikama smo se sabrali ovde da izmolimo milost od Boga i Svetog Vasilija koji svoju milost izliva na crkvu svoju vekovima od kad ovde počivaju njegove svete mošti. Ne bih ništa tumačio zašto je danas ovolika kiša, a i vreme joj je. Ovo su dani kada Gospod zaliva zemlju kišom da bi sve rodilo. Neka da Bog da među nama rađa, ljubav, dobrota, mir i sloga", naveo je mitropolit.

On je naglasio da kad su se god skvasili prateći mošti Svetog Vasilija, on se obratio uz veliki blagoslov i na veliku sreću i radost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana