“Veliki brat” u Zagrebu: U centru grada još 50 kamera

Večernji list
“Veliki brat” u Zagrebu: U centru grada još 50 kamera

Zagreb - Akteri nedavne eksplozije na Trgu bana Jelačića, koja je unijela nesigurnost među Zagrepčane, uhvaćeni su prije svega zahvaljujući snimcima nadzornih kamera pa se, iako nije bilo planirano, projekat “Veliki brat” nastavlja postavljanjem 50 novih kamera u centru prestonice.

Policija bi uskoro, navodi “Večernji list”, trebalo da preuzima slike s kamera i tako provjerava situaciju u gradu, a do tada je čest gost u prostorijama “saobraćajaca” i pomoću njihovih snimaka pokušava da dođe i do drugih počinilaca krivičnih djela.

Autor projekta Mato Kraljević naglašava da se krenulo s izradom plana, ali da se već zna da će većina novih kamera pokriti ulice u užem centru grada.

On je podsjetio da je centar grada “živ” tokom čitave noći pa će, očekuju u policiji, činjenica da se ulice snimaju mnoge spriječiti u naumu da počine neko krivično djelo.

- Građani će se osjećati sigurnije kada budu znali da se ulice nadgledaju i da je grad nešto preduzeo u vezi s njihovom zaštitom. Da je policija već spojena na kamere, eksplozije na Trgu ne bi ni bilo ili bi počinioce uhvatiti na licu mjesta. Više nam ne treba opravdanja za njihovo postavljanje, jer su posljednji slučajevi eksplozija dokazali koliko znače - zaključio je Kraljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana