Vatrogasci se još bore sa vatrenom stihijom u Osijeku, škole otkazale nastavu (FOTO, VIDEO)

Tanjug
Vatrogasci se još bore sa vatrenom stihijom u Osijeku, škole otkazale nastavu (FOTO, VIDEO)

OSIJEK - Zbog velikog požara u osječkoj fabrici “Drava International” na izlazu iz Osijeka prema Brijestu i dima koji se širi, sistem uzbunjivanja Civilne zaštite - SRUK poslao je jutros SMS poruku stanovnicima Osijeka da zatvore prozore i da se ne preporučuje zadržavanje na otvorenom.

Nastavu za danas su otkazale škole s područja Antunovca, Ernestinova, Laslova, Čepina i Vuke.

-Vjetar čestice nosi prema tim mjestima, prenosi Hina.

;

Veliki požar buknuo je noćas na deponiji uskladištene plastike osječke fabrike “ Drava International ”.  Gasi ga velik broj vatrogasaca, objekat je zatvoren, a radnici evakuisani - izvijestio je ranije jutros Štab Civilne zaštite Osijeka.

Načelnik Štaba, zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin izjavio je novinarima na mjestu događaja kako je požar, koji je planuo iza ponoći, kada se govori o osječkom području, do sada nezapamćenih razmjera.

Vatrom je zahvaćena uskladištena plastika na više hiljada kvadratnih metara, još uvijek nije pod kontrolom, a jutros se proširio i do proizvodnog objekta fabrike. Na terenu su javne vatrogasne jedinice Osijeka i Belog Manastira i čak 21 dobrovoljno vatrogasno društvo, s područja Osijeka i okoline.

Dragan Vulin izjavio je da je situacija u Osijeku koji je noćas izbio loša, ali da nema ozbiljnije povrijeđenih.

- Nisu lijepe scene iz Osijeka. Gore bale plastike koje se skladište na nekoliko hiljada kvadratnih metara, visine su pet metara, dakle ogroman je potencijal, velike su količine zapaljivog materijala - naveo je Vulin.

On je rekao da nema ozbiljnije povrijeđenih, ali da je Hitna pomoć intervenisala nekoliko puta, koja je pomogla vatrogascima usljed djelovanja toplote, ali nije bilo ničeg ozbiljnog.

Vjeruje, kaže, da će tako i ostati.

Građanima Osijeka i okoline, dodao je, upućena je poruka da ne borave na otvorenom i da zatvore prozore.

-Dim sada ide južno od Osijeka, dalje od grada pa smo izdali preporuku svim stanovnicima Osijeka da se što manje zadržavaju na otvorenom i da se nastava u školama i sve aktivnosti u zatvorenom mogu normalno odvijati. Takođe, neka se ne provjetravaju prostori, da se ne otvaraju prozori .rekao je Vulin u izjavi za zagrebačku N1 tv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana