Urednik Stanković se izvinio zbog događanja u HRT-u

Tanjug
Urednik Stanković se izvinio zbog događanja u HRT-u

ZAGREB- Hapšenje generalnog direktora hrvatskog javnog servisa HRT-a, Kazimira Bačića, izazvalo je velike potrese u toj televizijskoj kući, a na jednom od programa u nedelju uveče je repriziran novogodišnji intervju s premijerom Andrejem Plenkovićem, a urednik emisije Nedeljom u 2 Aleksandar Stanković je imao potrebu da se izvini za mnogo toga.

„Neugodno mi je zbog hapšenja geenralnog direktora HRT-a. To je velika sramota za ovu kuću", napisao je Stanković na početku jučerašnje emisije.

Naveo je i da mu je „neugodno jer radim u ustanovi koja tuži vlastite i novinare drugih medija zbog kritike".

„Neugodno mi je kao novinaru što je u proteklih 10 godina u programima HTV-a bilo intervjua s premijerima, predsjednicima i ministrima koji su izgledali kao da te osobe razgovaraju same sa sobom u ogledalu", dodao Stanković na svom fejsbuk profilu.

Na HRT-u je, naime, sinoć emitovan novogodišnji intervju premijera Plenkovića snimljen 29. decembra prošle godine u kojem je govorio o zemljotresu koji je tek pogodio Petrinju i šteti koju je naneo.

„Nadamo se da će 2021. godina biti bolja", rekao je tada Plenković, preneo je hrvatski portal Index.

Direktor HRT-a je uhapšen u policijskoj akciji povezanoj sa malverzacijama pokojnog gradonačelnika Milana Mandića i njegovih saradnika.

Nadzorni odbor HRT-a je razrešio Bačića dužnosti direktora, ali tu odluku treba da potvrdi parlament.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana