Ura: Đukanoviću presudili birači, sudovi i istorija i dalje na čekanju

Tanjug
Foto: Vijesti.me

PODGORICA - Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću presudili su birači u već nekoliko izbornih ciklusa, a sudovi i istorija su i dalje na čekanju, poručili su iz Građanskog pokreta Ura premijera Dritana Abazovića iz koje su šefa crnogorske države označili jedinim kočničarom evropske budućnosti zemlje.

Ura je na taj način odgovorila Đukanoviću koji je u intervjuu vojvođanskom portalu Autonomija rekao “da će Abazoviću suditi birači, sudovi i istorija” ukoliko bude vodio politiku koja je protiv interesa Crne Gore, što se prije svega odnosilo na neslaganje sa premijerom o tekstu Temeljnog ugovora, Otvorenog Balkana i resetovanja odnosa sa Srbijom.

Đukanović, naime, smatra da Abazović izborom prioriteta aktuelne vlade koči put Crne Gore ka EU.

“Dok preko svojih angažovanih medija iz regiona Đukanović širi netrpeljivost, proizvoljne ocjene i besmislice o ugroženosti države Ura i njen lider brinu o onome što je najveći interes države a to je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije”, poručili su iz Abazovićeve stranke.

Poručuju da upravo Đukanović i njemu slični političari najviše koče evropski put Crne Gore ali i cijelog regiona.

“Zaraženi virusom prošlosti, paranojom i ličnim frustracijama sa kojima u čeljustima nacionalizma, korupcije i kriminala drže cijeli region već decenijama. Samo oni sa sopstvenom krizom identiteta (poput Đukanovića) koji su promjenili stotinu ideologija imaju potrebu da ističu takve teme u prvi plan. Otuda ne čude ocjene Đukanovića koji u Dritanu Abazoviću vidi smetnju za takav sistem vrijednosti i takav društveni kontekst”, navodi se u saopštenju GP Ura.

Poručili su i da je većinska Crna Gora zagledana u budućost, a ona je evropska, dok Đukanović, kažu, “zdušno i dalje neguje predsjednik države, hraneći njime aveti prošlosti”.

“Budućnost lišenu konstantnom vraćanju u prošlost zbog koje cijeli region decenijama tapka u mjestu zaostajući za EU”, poručili su iz GP Ura.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana