Uprkos bojkotu pojedinih partija: U Beogradu veća izlaznost nego prošli put

Tanjug
Uprkos bojkotu pojedinih partija: U Beogradu veća izlaznost nego prošli put

BEOGRAD - Uprkos bojkotu izbora u Beogradu od strane dijela opozicionih partija, izlasnost u najvećem gradu Srbije je danas veća nego kada su birači prošli put obavljali svoju građansku dužnost.

Danas se bira vlast u Beogradu i još 88 gradova i opština. Birališta su otvorena od sedam do 20 časova, do kada je na snazi predizborna tišina.

Do 11.00 sati prema podacima CeSID/Ipsos zabilježena je veća izlaznost u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U Beogradu je do 11 sati glasalo 14,3 odsto birača, u Novom Sadu 18,2, a u Nišu 12,9 odsto. 

Zoran Lukić, predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) rekao je da ni na jednom od 1.265 biračkih mjesta u Beogradu nije zabilježen nijedan incident, problem ni nesporazum. 

"Nadam se da će tako ostati do večeras, da izbori prođu u najboljem mogućem redu", rekao je Lukić. 

U Beogradu se bira 110 odbornika Skupštine grada kao i odbornici u 17 gradskih opština. U glavnom gradu Srbije upisano je 1.602.150 birača koji će moći da glasaju na 1.265 biračkih mjesta.

Gradska izborna komisija Beograda proglasila je 14 izbornih lista koje će se naći na glasačkom listiću za Skupštinu grada. 

Inače, radi se o ponovljenim izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, nakon što na decembarskim izborima niko nije imeao većinu za formiranje vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana