Ukrajinski konzul potvrdio da je "Antonov" bio na putu iz Srbije ka Bangladešu

Tanjug
Ukrajinski konzul potvrdio da je "Antonov" bio na putu iz Srbije ka Bangladešu

SOLUN - Generalni konzul Ukrajine u Solunu Vadim Šamluk rekao je da je Bangladeš bio konačna destinacija ukrajinskog teretnog aviona "Antonov" koji se srušio kod grčkog grada Kavala.

Šamluk je posjetio danas mjesto pada aviona, a lokalne vlasti su ga obavjestile o dosadašnjim rezultatima istrage.

Grčka novinska agencija "Amna" javila je da je ukrajinski diplomata obavjestio vlasti o identitetu osmočlane posade aviona i naglasio da je njihova konačna destinacija bila Bangladeš.

Šamluk je pogledao prve snimke iz drona iznad mjesta nesreće na kojima se vidi olupina aviona i tijelo jednog od članova posade.

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je avion "Antonov" koji je sinoć pao Grčkoj prevozio 11,5 tona robe srpske namjenske industrije za Bangladeš i da je poginulo svih osam članova posade koji nisu državljani Srbije.

Stefanović je rekao na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu da je kupac robe bilo Ministarstvo odbrane Bangladeša i da je avion imao uredne dozvole, a let rutu.

On je naveo da je avion, čiji je vlasnik ukrajinska kompanija, poletio iz Niša u 20.40 časova i da je prevozio robu srpske kompanije "Valir".

Stefanović je rekao da je avion prevozio osvjetljavajuće i školske minobacačke mine.

Portal "Flajtradar24" navodi da je posljednji signal iz letjelice poslat u trenutku kada je avion bio na visini od oko 106 metara, oko 36 kilometara od aerodroma u Kavali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana