Đukanović priznao da na 90 odsto nema većinu

Tanjug
Đukanović priznao da na 90 odsto nema većinu

PODGORICA - Lider DPS-a Milo Đukanović obratio se građanima nešto iza ponoći i saopštio da su preliminarnii rezultati parlamentarnih izbora, na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova, pokazali da ta stranka ima 30 mandata, a sa tradicionalnim partnerima - 40, jedan manje od potrebnih za tijesnu većinu.

On, međutim, poručuje da “borba za većinu još traje”, iako je, mimo broja mandata, jasno, po ocijeni posmatrača, da je na korak od poraza i kohabitacije, uprkos tome što, kako kaže, DPS pojedinačno ostaje najjača partija u Crnoj Gori.

Na osnovu 145. 000 prebrojanih glasova DPS je osvojio 30 mandata u Skupštini Crne Gore, rekao je ukanović i dodao da sa tradicionalnim partnerima imaju 40 mandata.

Dodao je da rezultati još uvijek pristižu i da je u ovom trenutku teško reći šta je potpuno pouzdana informacija.

“Dakle, borba za većinu poslaničkih mjesta još uvijek traje. Sačekaćemo i zvanične rezultate DIK i vidjeti šta je naš konačni učinak”, rekao je Đukanović.

Istakao je, međutim, da ako se utvrdi da rezultati pokažu da neke druge partije imaju veću podršku, DPS će to ispoštovati.

“Respektovaćemo sve rezultate, ali ćemo sačekati zvanične rezultate DIK i ono sto se ustanovi kao izraz slobodne volje građana, a što predstvlja zakon koji će DPS poštovati”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana