Uhapšeno 37 lica od kojih 11 policajaca

Agencije
Uhapšeno 37 lica od kojih 11 policajaca

Zagreb - Hrvatska policija uhapsila je 37 osoba, među kojima i 11 policajaca, zbog sumnje da su učestvovali u prodaji odnosno kupovini informacija o tajnim istragama USKOK-a, javile su agencije.

Uhapšeni su policajci iz bjelovarsko-bilogorske, koprivničko-križevačke, virovitičko-podravske, požeško-slavonske i međimurske policijske uprave, te vlasnici trgovačkih društava i preduzeća koja se bave autoprevozom.

Uhapšeni policajci navodno su za novac otkrivali velikim prevoznicima kada će i gdje policija provoditi kontrole, javila je Hrvatska Radio-televizija.

Prethodno je u ovoj aferi bilo uhapšeno pet lica protiv kojih je USKOK pokrenuo istragu: dva policajca Marko Svalina i Vjekoslav Drnić, kao i Vlado Rajić, Igor Mlinar i Rudolf Krpina, kojima je određen jednomjesečni pritvor.

USKOK sumnja da su kupci tajnih policijskih informacija za novac nabavljali i preprodavali podatke o tome da li se protiv određenih osoba vode kriminalističke istrage i zbog čega.
Hrvatski mediji ranije su pisali da su zbog prodaje informacija bile ugrožene neke akcije za sprječavanje organizovanog kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana