Uhapšeni tužilac Čađenović ostaje u pritvoru

Srna
Uhapšeni tužilac Čađenović ostaje u pritvoru

PODGORICA - Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je kao neosnovanu žalbu odbrane Saše Čađenovića na određivanje pritvora tom uhapšenom specijalnom tužiocu, potvrdila je portparol suda Aida Muzurović. Čađenoviću je pritvor ranije određen zbog opasnosti od bjekstva i da utiče na svjedoke.

On je hapšen 9. decembra zbog sumnje da je na funkciji koju obavlja počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja.

Čađenović je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnji da je od druge polovine 2020. do 2022. godine postao član kriminalne organizacije "Kavčani".

Osumnjičenom se stavlja na teret da je od sredine 2020. do ove godine postao pripadnik "kavačkog klana", sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova te kriminalne organizacije.

Zadatak mu je bio i da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih djela i da ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavao u više krivičnih predmeta, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Čađenović je pred Višim sudom u Podgorici negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

On je u septembru 2015. izabran u tim Specijalnog državnog tužilaštva, kojim je do 17. februara ove godine rukovodio bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana