Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo „škaljarca“

GS
Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo „škaljarca“

PODGORICA - Podgoričanin Novica Đikanović uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu „škaljarca“ Vidaka Vujovića, prenose crnogorski mediji.

Kao direktni izvršilac tog zločina osumnjičen je Dražen Vojvodić kome je određen pritvor do 30 dana.

Iz Uprave policije saopštili su da su u potpunosti rasvijetili ubistvo dvadesettrogodišnjaka, koji je najprije usmrćen iz vatrenog oružja, a zatim je njegovo tijelo zapaljeno.

Tijelo Vujovića pronađeno je u subotu ujutru u naselju Šteke, nadomak Podgorice.

Tog dvadesettrogodišnjaka, pokazuju preliminarni podaci iz istrage, pogodila su četiri od pet ispaljenih hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega je njegovo tijelo zapaljeno.

-Policija je, 8. aprila 2023. godine, došla do saznanja da je jedno lice lišeno života upotrebom vatrenog oružja, a potom zapaljeno, te odmah preduzela niz operativno-taktičkih i isteažnih radnji u saradnji sa forenzičarima i Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, koje su prvo dovele do identifikacije direktnog izvršioca teškog ubistva, a koji je juče lišen slobode - piše u saopštenju policije uz navođenje inicijala.

Kako navode, sumnja se da je Vojvodić 31. marta 2023. godine u vremenskom periodu između 16 i 17.30 časova, koristeći odnos povjerenja sa Vujovićem došao po njega vozilom „vw golf“ barskih registrarskih oznaka i odvezao ga do mjesta Šteke.

- Tu je sa direktnim umišljajem na podmukao način namamio oštećenog na pogodno mjesto, nakon čega ga je upotrebom vatrenog oružja – pištolja marke „CZ M57“ cal. 7.62mm lišio života, ispaljujući u njegovom pravcu najmanje četiri projektila -  kazali su iz policije.

Nakon izvršenog krivičnog djela, iz policije navode da se Vojvodić udaljio sa lica mjesta, da bi posle izvjesnog vremena došao na mjesto izvršenog djela sa Đikanovićem, a oni su zajedno zapaljivom tešnošću polili beživotno tijelo Vujovića kako bi uklonili dokaze učinjenog djela.

Policija je pretresom vozila koje koristi Vojvodić, pronašla pištolj kojim je izvršeno krivično djelo, a koji je je vještačen u Forenzičkom centru Uprave policije, kao i mnogi drugi tragovi koji su izuzeti kako sa lica mjesta krivičnog djela, tako i iz vozila osumnjičenog.

Policija je, kako navode u saopštenju, od više osoba prikupila obavještenja, više osoba je poligrafski testirano, te su izuzeli veliki broj video-zapisa sa video-nadzora.

-Pretresom prostorija koje koristi N. Đ. pronađena je i oduzeta lovačka puška i municija, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pretragom terena u blizini kuće N. Đ. pronađen je mobilni telefon sa oštećenjima za koji je utvrđeno da je pripadao oštećenom V. V." - piše u saopštenju Uprave policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana