Uhapšeni čelnici policije Vukovara

Index.hr
Uhapšeni čelnici policije Vukovara

Vukovar, Zagreb - Zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i ovlašćenja, u akciji USKOK-a uhapšen vrh vukovarsko-srijemske Policijske uprave i više civila.

Kako navodi hrvatski portal index.hr, privedeni se sumnjiče za zloupotrebu položaja, primanje i davanje mita i trgovanje uticajem.

Među uhapšenima su i Blaž Topalović, načelnik PU vukovarsko-srijemske i njegov zamjenik Mato Kirhbauer.

Navodi se i da će nakon završetka kriminalističkog istraživanja privedene osobe biti predate pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će policija predati krivičnu prijavu Uskoku.

"U sklopu ove višemjesečne istrage danas je na području dvije policijske uprave, vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske uhapšeno 16 hrvatskih državljana, među kojima se nalazi i 9 policijskih službenika", saopštila je Uprava policije.

Privedeno je devet policajaca i sedam civila.

Načelnik policije Vlado Dominić do daljeg je privedene policajce udaljio iz službe. Tereti ih se da su narušili ugled policije ustupajući službene podatke neovlašćenim osobama. Šef MUP-a Ranko Ostojić za vršitelja dužnosti načelnika PU vukovarsko-srijemske imenovao je Miroslava Puža.

"Da bi PU Vukovarsko-sremska normalno funkcionisala, predložio sam ministru unutrašnjih poslova da dođe ovdje Miroslav Puž koji će preuzeti dalju koordinaciju do izbora novog načelnika policijske uprave", rekao je Dominić.

Po završetku istrage, uhapšeni su odvedeni u pritvor. Protiv njih će policija podnijeti krivičnu prijavu Uskoku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana