Uhapšeni bombaši djeca bogatih Vodičana, jedan od njih član HDZ-a FOTO

Index.hr, Jutarnji list
Uhapšeni bombaši djeca bogatih Vodičana, jedan od njih član HDZ-a FOTO

Zagreb - Jedan od šestorice muškaraca uhapšenih zbog eksplozije na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba član je Omladine HDZ-a, prenosi "Jutarnji list".

Branka Juričev Martinčev, gradonačelnik Vodica odakle je petoro osumnjičenih za eksploziju, demantovala je da su i ostali uhapšeni članovi ove stranke, kako se danas govorilo po kuloarima.

- Petorica osumnjičenih da su neki dan bacili eksplozivnu napravu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića zaista su s našeg područja i još ne mogu vjerovati da su to napravili. Šokirana sam i teško mi je vjerovati da su počinili takav čin, koji je za svaku osudu - izjavila je Martinčeva.

Policija je danas potvrdila da je uhapsila šest osoba osumnjičenih za eksploziju, a ispitivanje osumnjičenih potrajaće do kraja današnjeg dana, javili su hrvatski mediji.

Oni navode da se po Šibeniku i Vodicama priča da je riječ o djeci iz uglednih vodičkih porodica, takozvanoj “zlatnoj” omladini.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od njih upravo završava Fakultet u Zagrebu, čeka diplomu i treba postati profesor istorije, dok je drugi iz porodice poginulog vatrogasca.

Načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić rekao je jutros da je MUP tražio od njih neke izvide i podatke, što su im dostavili.

Hrvatska policija uhapsila je šest osoba iz Zagreba i Šibenika zbog sumnje da su postavili eksploziv ispod spomenika bana Josipa Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu, prenosi portal "Index.hr".

Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji su do jednog od njih došli pomoću nadzornih kamera, a onda se klupko počelo odmotavati.

Na snimkama kamera prilično se jasno vidi muška osoba kako se približava spomeniku bana Josipa Jelačića i baca eksplozivnu napravu.

Portparol PU Zagrebačke Mirela Ban potvrdila je da je na području dvije policijske uprave uhapšeno šest osumnjičenih.

- Osobe su uhapšene na području PU Zagrebačke i PU Šibensko-kninske - rekla je ona.

Iako je policija na dobrom tragu do nekih osoba, za koje sumnjaju da bi isto tako mogle biti povezane sa ovom trećom eksplozijom u Zagrebu, još nisu došli, prenosi "Jutarnji list".

Istražitelji su utvrdili da je u srijedu eksplodirala bomba kućne izrade, male eksplozivne snage.

U eksploziji niko nije povrijeđen , a pričinjena je manja materijalna šteta.

List je objavio da je muškarac koji je aktivirao eksplozivnu napravu pobjegao ulicom koja vodi prema Kaptolu, gdje ga je navodno čekao automobil.

Da li je riječ o crvenom “fordu” ili crnom “golfu” u kojem je bila grupa muškaraca, službeno još nije potvrđeno.

Među uhapšenima je i sin poznatog građevinara sa šibenskog područja.

- Momci su nešto slavili, malo popili, ostalo im je nešto te pirotehnike od Nove godine i trebalo je to negdje potrošiti. Eto, ja to ne odobravam ali desilo se to što se desilo ali najvažnije je, a to mi je policija definitivno potvrdila, da to nema nikakve veze sa prethodne dvije eksplozije - rekao je otac jednog od uhapšenih Ante Duvnjak.

Iako on vjeruje da se radilo o pirotehnici, upravo jedna od prvih stvari koje je pokazala krim istraga nakon eksplozije jest da se definitivno nije radilo o pirotehnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana