Uhapšene dvije osobe zbog krađe cigareta iz Luke Bar

Srna
Foto: Ilustracija/ RTCG

PODGORICA- Službenici crnogorske policije uhapsili su muškarce iz Bara čiji su inicijali M.P. /44/ i D.D. /42/ zbog krađe cigareta iz Luke Bar, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Iz Uprave policije su naveli da je utvrđen identitet vlasnika teretnog vozila, koji je izvršio utovar cigareta iz skladišta firme "Montenegro duvan komerc" u Slobodnoj zoni Luke Bar.

"Uhapšeni su M.P. kao osnivač i izvršni direktor u kompaniji Peročević zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krijumčarenje i D.D, zaposleni u Upravi prihoda i carina zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja", ističe se u saopštenju.

Iz policije su dodali da će osumnjičeni biti privedeni uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom tužilaštvu u Baru.

U saopštenju se navodi da su juče službenici Carinske ispostave prijavili policiji da su na kapiji skladišta firme "Montenegro duvan komerc", koje se nalazi u Slobodnoj zoni Luke Bar, nepoznate osobe oštetile carinsku plombu.

Na lice mjesta izašle su policijske ekipe koje su pregledale skladište i utvrdile da nedostaje 11.349 paketa raznih vrsta cigareta, od kojih je 8.829 predmet krivičnog postupka Specijalnog državnog tužilaštva, naglašava se u saopštenju.

Iz policije su rekli da preduzimaju dalje aktivnosti kako bi bile utvrđene sve okolnosti događaja i identifikovane sve osobe koje su učestvovale u tim nezakonitim radnjama.

"Naglašavamo da Uprava policije nije nadležna i ne obavlja obezbjeđenje skladišta u Slobodnoj zoni Luke Bar, kojom upravlja pomenuti operator", dodaje se u saopštenju.

Iz policije su napomenuli da sprovođenje mjera carinskog nadzora vrši Uprava prihoda i carina, a nadzor nad sprovođenjem Zakona o slobodnim zonama ministarstvo nadležno za poslove spoljne trgovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana