Uhapšena urednica portala “Fos media” zbog izazivanja panike u Crnoj Gori

Srna
Uhapšena urednica portala “Fos media” zbog izazivanja panike u Crnoj Gori

PODGORICA - Podgorička policija uhapsila je glavnog i odgovornog urednika portala “FOS media” Anđelu Đikanović /26/ zbog izazivanja panike i nereda, jer je objavila tekst da će pripadnici specijalne policije samoproglašenog Kosova - ROSU biti na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan.

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je glavni i odgovorni urednik portala “FOS media” izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vijesti putem medija.

U tekstu objavljenom na portalu navedeno je da će oko 250 pripadnika ROSU stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima u Podgorici.

“Sve u ovom tekstu je bila apsolutna neistina. Ovo je još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj širenje panike i nereda, a veće posljedice su spriječene reakcijom nadležnih državnih organa”, navode iz Uprave policije.

Iz crnogorske policije navode da je sa čitavim slučajem upoznat državni tužilac koji se izjasnio da postoje elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda, zbog čega je naloženo da novinarka bude uhapšena i krivičnu prijavu privedena tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana