Uhapšen službenik uprave policije Crne Gore

Srna
Uhapšen službenik uprave policije Crne Gore

PODGORICA- Službenik Uprave policije Crne Gore čiji su inicijali J.R. uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je izvršio stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrijebio službeni položaj, saopštila je crnogorska policija.

"On će biti u zakonskom roku sprovden Specijalnom državnom tužilaštvu radi daljeg postupanja", navodi se u saopštenju. Osumnjičenom su na teret stavljena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Advokat Dalibor Kavarić potvrdio je da je jutros priveden njegov klijent, bivši šef Odsjeka za obezbjeđenje ličnosti u Upravi policije Crne Gore Jugoslav Raičević.

"Ne znamo sad o čemu se radi. Za danas je planirano njegovo saslušanje kod Specijalnog državnog tužioca. Tada ćemo znati više informacija", rekao je Kavarić. Evropola je 26. novembra 2021. godine dostavio izvještaj crnogorskim istražnim organima u kojem su navedeni podaci o komunikaciji Raičevića i Milana Vučinića, visokokotiranog člana organizovane kriminalne grupe pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića.

U izvještaju Evropola piše da je Raičević sa Vučinićem dijelio povjerljive informacije iz sistema crnogorske policije o dešavanjima u Specijalnom policijskom timu, lične podatke građana iz policijske evidencije, ko je na policijskim mjerama tajnog nadzora i zbog čega. Raičević je prošle godine samo poslat kući da čeka novi raspored.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana