Uhapšen Sandi Šola

Agencije
Uhapšen Sandi Šola

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola noćas je uhapšen na povratku u Hrvatsku zbog sumnje da je učestvovao u izvlačenju novca iz Karlovačke banke, prenose agencije.

On je jutros odveden na ispitivanje.

Njegovi advokati su potvrdili da je on uhapšen na graničnom prelazu, čim je u Hrvatsku automobilom došao iz Makedonije gdje je bio na rukometnoj utakmici.

Zbog izvlačenja novca iz Karlovačke banke u privatne firme juče je uhapšena i Šolina majka, u poslovnim krugovima poznata kao direktor i stečajni upravnik više firmi i njegova dva brata.

Uz njih su privedene još četiri osobe koje je prvoosumnjičena Marija Šola navodno povezala s bankom radi pribavljanja značajne dobiti.

U službenom saopštenju Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala navedeno je da su osumnjičeni kao dioničari i odgovorne osobe novcem Karlovačke banke finansirali poslovanje firmi koje su prethodno osnovali ili preuzimali.

Na taj način su počinili više krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlašćenja kojima su banku oštetili za najmanje 37,5 miliona kuna, i još jednu firmu za 46,9 miliona kuna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana