Uhapšen Rade Milošević, nekadašnji direktor uprave prihoda i carina Crne Gore

Srna
Foto: Nova

PODGORICA - Nekadašnji direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično đelo stvaranje kriminalne organizacije, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Portparol tužilaštva Vukas Radonjić je rekao da je Miloševića po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapsilo Specijalno policijsko ođeljenje.

Milošević je u oktobru podnio ostavku na funkciju direktora Uprave, nekoliko dana nakon što je u svojstvu građanina saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta.

U Upravi prihoda i carina Crne Gore tekao je postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali bez objašnjenja gdje su i kako su nestali paketi vrijedni gotovo milion evra.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva tvrde da u pećima nije spaljen broj cigareta popisan u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je dio oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je prvo uništavanje 30. juna ove godine, u nikšićkoj privatnoj fabrici “Javorak”.

U toj operaciji, mimo znanja policije, pred komisijom Uprave koju je imenovao Milošević, uništen je dio ali nikada nije javno objelodanjeno koliko paketa.

U naredna dva navrata, Uprava prihoda i carina organizovala je javno paljenje - 17. avgusta, kada je saopštila da će biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplijenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar u pećima koje se nalaze u krugu Fabrike “Javorak” u Nikšiću, podsjećaju crnogorski mediji.

Posljednje spaljivanje organizovano je u Nikšiću, kada je Milošević saopštio da će se uništiti roba vrijedna tri miliona na tržištu, a u nabavci blizu milion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana