Uhapšen komandant Šamil, hrvatski “JuTjub terorista”

Tportal
Uhapšen komandant Šamil, hrvatski “JuTjub terorista”

Zagreb - Hrvatska policija je uhapsila muškarca koji je pod pseudonimom “komandant Šamil” na Jutjubu pozvao na nove “terorističke napade” u Zagrebu, javlja Tportal.

Kako piše portal, Policijska uprava splitsko-dalmatinska je identifikovala osobu i uhvatila ga na području Trogira, a prijeti mu kazna i do deset godina zatvora.

Regionalni mediji su objavili poruku postavljenu na "JuTjub" u kome “komandant Šamil” tvrdi da iza eksplozija u Zagrebu stoje “pokret otpora” i komunisti i poziva na “nove akcije” i navodi mete.

“Komandant Šamil”, vjerovatno je ime uzeo od bivšeg vođe čečenskog pokreta otpora Šamila Basajeva, a u prvi mah nije isključena mogućnost da se radi samo o šali i provokaciji.

- Svake civilne žrtve bile bi kontraproduktivne. Koristile bi vladajućoj klasi, trabantima Zapada, Brisela i NATO pakta u smislu obezvređivanja borbe pokreta otpora i prikazivanja članova pokreta otpora kao bezvrednih krvoločnika, bezumnika i ubica. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice...”, kaže “komandir Šamil” u svojoj poruci na "JuTjubu", koja je kasnije uklonjena sa sajta.

Portal Indeks.hr je dobio potvrdu da je muškarac Damir M. uhapšen i da je u toku istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana