Uhapšen Budvanin zbog šverca 100 kilograma kokaina

Tanjug
Foto: Ilustracija

PODGORICA- Budvanin I.M. uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet 100 kilograma kokaina, koji se dovodi u vezu sa ranije uhapšenim predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem, saopšteno je iz tužilaštva.

I.M. je uhapšen u Porto Montenegru u Tivtu, a predsjednik Opštine Budva Milo Božović uhapšen je 13. aprila.

"Specijalno policijsko odeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsilo I.M. iz Budve zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge, i to 100 kilograma kokaina u saučesništvu sa okrivljenim M.B. - predsednikom opštine Budva", saopštio je sinoć tužilac Vukas Radonjić.

TVCG nezvanično saznaje da je uhapšen Ivan Mijatović, koji je, kako navode, u prisustvu izabranih branilaca iznio odbranu a nije odgovarao na pitanja državnog tužioca.

"Nakon saslušanja,određeno mu je zadržavanje do 72 sata zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i da će ponoviti krivično delo", naveo je Radonjić, koji je i portparol Specijalnog državnog tužilaštva.

Branioci, politički saborci i porodica Mila Božovića najavili su ranije da će u narednom periodu objelodaniti dokaze o montaži u ovom slučaju, u formi pisane dokumentacije i vještačenja, a nakon toga se obratiti nadležnim adresama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana