Požar u fabrici u Kočevju ugašen: Četiri osobe nestale, iscurile opasne materije

Srna
Foto: Printskrin

KOČEVJE- Ugašen je požar u hemijskoj fabrici "Melamin" u Kočevju u kojoj je jutros došlo do eksplozije, a iz Službe za spasavanje navode da je došlo do curenja opasnih materija, ali da neće izaći izvan kruga fabrike.

Četiri osobe se vode kao nestale u snažnoj eksploziji koja se jutros dogodila u slovenačkom gradu Kočevje, najmanje 20 osoba je povrijeđeno. Prema posljednjim podacima, pet osoba je zadobilo teške povrede, imaju teške opekotine.

Primož Velikonja iz Zdravstvenog doma Kočevje rekao je za slovenačku N1 tv da se četiri osobe vode kao nestale i da nije riječ o zaposlenima u hemijskoj fabrici Melamin.

Požar je sada ugašen, a vatrogasne ekipe vrše hlađenje.

Iz Službe za spasavanje građanima je savjetovano da se drže udaljenosti izvan 500 metara od eksplozije, kao i da zatvore prozore i vrata.

Gradonačelnik Kočevja Vladimir Prebilič je u izjavi medijima rekao da nesreća nema većih negativnih uticaja na životnu sredinu, ali je savjetovao stavnovnicimam ovog mjesta da ostanu u svojim kućama ako to nije neophodno.

A, ako već moraju da izlaze onda preporučuje nošenje maski, dok, kako je rekao, ne budu poznati rezultati monitoringa čistoće vazduha.

Direktor kompanije Melamin Srećko Štefanić kaže da je do jutrošnje eksplozije došlo tokom pretakanje jedne materije dopremljene cisternom.

On je rekao i da ne postoji opasnost od novih eksplozija, odnosno oslobađanje opasnih materija.

Rekao je i da je iznenađen eksplozijom čiji uzrok još nije poznat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana